Συνήγορος Φοιτητή & Φοιτήτριας | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συνήγορος Φοιτητή & Φοιτήτριας

Εάν χρειάζεστε πληροφορίες και βοήθεια για να διευθετήσετε θέματα νομικής φύσεως με τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος και με τους Διδάσκοντες ή τις Διδάσκουσές σας, ή για να αντιμετωπίσετε φαινόμενα κακοδιοίκησης κατά τη γνώμη σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στον/στην Συνήγορο του Φοιτητή& Φοιτήτριας.

 

O Συνήγορος του φοιτητή διαμεσολαβεί μεταξύ φοιτητών και καθηγητών ή Διοικητικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος και γενικά φροντίζει για την τήρηση της νομιμότητας σε θέματα φοιτητικά στο πλαίσιο πάντοτε της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της εύρυθμης λειτουργίας του Ιδρύματος.

 

Διερευνά υποθέσεις, αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από αναφορά φοιτητή, και διαμεσολαβεί στα αρμόδια όργανα του ιδρύματος για την επίλυσή τους. 

 

Μπορεί να ζητά από τις Υπηρεσίες του Ιδρύματος κάθε πληροφορία, έγγραφο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο για την υπόθεση, να εξετάζει πρόσωπα, να ενεργεί αυτοψία και να παραγγέλλει πραγματογνωμοσύνη. Αν διαπιστώσει ότι σε συγκεκριμένη υπόθεση δεν τηρείται η νομιμότητα ή διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, διαμεσολαβεί με κάθε πρόσφορο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος. Ο Συνήγορος του φοιτητή, ωστόσο, δεν έχει αρμοδιότητα σε θέματα εξετάσεων και βαθμολογίας των φοιτητών.

 

Τη θέση Συνηγόρου του/της φοιτηή/φοιτήτριας για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει ο/η κ./κα ……………. Καθηγητής/Καθηγήτρια (ή Ομότιμος/η)  του Πανεπιστημίου μας.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

……………………………….

Τηλέφωνο: ………………….

Γραφείο …………………………..

email :

 

Οι φοιτητές/τριες  μπορούν να καταθέτουν το αίτημα τους μέσω email στη διεύθυνση: sinigoros.foititi@aegean.gr ή να το υποβάλλουν σε κλειστό φάκελο στη διεύθυνση:

 

 …………………………..

Αρμόδιος αρμόδια Υπάλληλος:

Current Style: Βασικό

espa.jpg