Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ημερίδα «Στη ρότα των πουλιών - Μια εκπαιδευτική έρευνα για τους βιότοπους της Λέσβου» | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ημερίδα «Στη ρότα των πουλιών - Μια εκπαιδευτική έρευνα για τους βιότοπους της Λέσβου»

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ημερίδα «Στη ρότα των πουλιών - Μια εκπαιδευτική έρευνα για τους βιότοπους της Λέσβου»

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την Επιτροπή «Πράσινο Πανεπιστήμιο» συμμετείχε στην ημερίδα στην «Στη ρότα των πουλιών – Μια εκπαιδευτική έρευνα για τους βιότοπους της Λέσβου» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Καλλονιατών Λέσβου, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δυναμικής, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής. Συμμετείχαν 4 σχολεία της Λέσβου και 4 της Αθήνας με έρευνα πεδίου στο θέμα των βιότοπων της Λέσβου.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν να μεταδοθεί μέσα απ’ την περιβαλλοντική έρευνα των μαθητών, η γνώση για την άγρια φύση και τους υγροτόπους της Λέσβου, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όπως και η τόνωση του ορνιθοτουρισμού στο νησί της Λέσβου.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπροσώπησε ο περιβαλλοντολόγος κ. Μιχάλης Μπάκας, μέλος της Επιτροπής «Πράσινο Πανεπιστήμιο». Αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην έρευνα και διδασκαλία σε οικολογικά ζητήματα, με τα πρώτα στον ελλαδικό χώρο τμήματα Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Επιστημών της Θάλασσας, ενώ  εστίασε στις αξίες, τις λειτουργίες και τις απειλές που δέχονται οι υγρότοποι και το φυσικό περιβάλλον στη Λέσβο.

 

Ημερομηνία ανάρτησης

3 Οκτ 2017

Είδος ανακοίνωσης

Δελτία Τύπου

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg