Σύστημα Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών & Συσκευασιών - Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Σύστημα Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών & Συσκευασιών - Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης

Σύστημα Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών & Συσκευασιών - Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης

Το «Πράσινο Πανεπιστήμιο» στο πλαίσιο της εφαρμογής  αρχών περιβαλλοντικής διαχείρισης στις εγκαταστάσεις του ΠΑ,   προχωρά στην β’  φάση υλοποίησης του Συστήματος Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών & Συσκευασιών στην Πανεπιστημιακή Μονάδα Μυτιλήνης (ΠΜΜ).  Ένα σύνθετο και απαιτητικό εγχείρημα, το οποίο συνιστά την  βάση οργάνωσης  ενός σύγχρονου και περιβαλλοντικά υπεύθυνου ΑΕΙ.

 Στη παρούσα φάση,  το Σύστημα Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων (ΣΔΑν)  ενσωματώνεται στο τρέχον σύστημα διαχείρισης στερών  αποβλήτων της ΠΜΜ, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση εφαρμογής του σε όλες της ΠΜ του Αιγαίου.  Το  ΣΔΑν υλοποιείται σε συνεργασία με την  Περιφερειακή Δ/νση της ΠΜΜ και υποστηρίζεται  σε ακαδημαϊκό επίπεδο,  από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Περιβάλλοντος στο πλαίσιο σχετικού μαθήματος τους. Στο πεδίο εφαρμογής,  η ουσιαστική αλληλεπίδραση με στελέχη και υπαλλήλους της διοίκησης, αλλά και με το προσωπικό καθαριότητας της ΠΜΜ έχει οδηγήσει σ΄ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό δίκτυο υποστήριξης του ΣΔΑν.  Επιπλέον,  σε συνεργασία με την περιβαλλοντικά πιστοποιημένη εταιρεία «Ανακύκλωση Αιγαίου- Χυτήρια ΑΒΕΕ» οργανώνεται η διαλογή στην πηγή βασικών ανακυκλώσιμων υλικών,   αφενός  για την βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης του ΠΑ κι αφετέρου για την πιθανή αξιοποίηση δυνητικών ωφελειών ανταποδοτικότητας.

 Στην απαιτητική αυτή φάση υλοποίησης, η  δέσμευση και  η ενεργός συμμετοχή όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι κομβικής σημασίας. Μόνον  έτσι μπορεί να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή προσαρμογή και η αποτελεσματική μετακίνηση στο νέο σύστημα ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης στερών αποβλήτων του Λόφου,  με έμφαση στην ανακύκλωση, την επανάχρηση και την  ελαχιστοποίηση παραγωγής τους.  Παράλληλα, υποστηρίζεται και διευκολύνεται  το  περιορισμένο προσωπικό καθαριότητας, το οποίο καλείται να εφαρμόσει τις νέες πρακτικές  διαχείρισης.

 Σας προσκαλούμε λοιπόν, να συμμετέχετε ενεργά στην  ανακύκλωση υλικών και συσκευασιών της ΠΜΜ, ώστε να  βελτιστοποιήσουμε τους σχετικούς δείκτες περιβαλλοντικής επίδοσης του Πράσινου Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Προς τούτο, έχουν δημιουργηθεί – και σύντομα θα βελτιωθούν περαιτέρω-  οι «πράσινες γωνιές ανακύκλωσης»  με το σήμα της ανακύκλωσης. Αναζητείστε τις!

Αναλυτικότερη ενημέρωση και οδηγίες για την ανακύκλωση υλικών και συσκευασιών στις πράσινες γωνιές ανακύκλωσης της  ΠΜΜ μπορείτε να βρείτε στο: https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=207&t=22300

 Για οποιαδήποτε ερώτηση, απορία,  ή πρόταση σας,  μπορείτε να απευθύνεστε στην συντονίστρια του ΣΔΑν,  για την Επιτροπή,  Δρ.  Μαρία Χατζηαντωνίου (e-mail: mhatz@aegean.gr   -τηλ.: 22510 36283)

Προσβλέποντας στη αποτελεσματική  οργάνωση και ανάδειξη της πράσινης ταυτότητας του ΠΑ, σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία,

 

Με εκτίμηση,

Επικ. Καθ. Κ. Ευαγγελινός

Πρόεδρος Επιτροπής «Πράσινο Πανεπιστήμιο»

 

Ημερομηνία ανάρτησης

16 Φεβ 2018

Είδος ανακοίνωσης

Νέα

Τοποθεσία

Λέσβος

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg