Εγκαίνια έκθεσης στο ΜΙΕΤ: «Το Ταξίδι». 11 Εικαστικοί και designers εκθέτουν μαζί με φοιτητές τους. | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Εγκαίνια έκθεσης στο ΜΙΕΤ: «Το Ταξίδι». 11 Εικαστικοί και designers εκθέτουν μαζί με φοιτητές τους.

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που παράγουμε και βιώνουμε την τέχνη και έχει μεταμορφώσει τις παραδοσιακές τέχνες, την έντυπη τέχνη, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τη γλυπτική, όχι μόνο σε επίπεδο αλλαγής μέσων και τεχνικών αλλά και σε αντιληπτικό επίπεδο.

Το Διαδίκτυο επηρεάζει τις μεταξύ μας σχέσεις, τα ταξίδια μας, τον τρόπο που επικοινωνούμε και βλέπουμε τον εαυτό μας. Με τη βοήθεια τεχνολογικών μέσων έχουμε ξεπεράσει τα φυσικά όρια του ανθρώπινου ματιού, συνεπώς στην εποχή μας κατανοούμε τον κόσμο διαφορετικά. Ως εκ τούτου, οι έννοιες του χρόνου και του χώρου έχουν και αυτές αλλάξει.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων είναι πλήρως εξοικειωμένοι με το ψηφιακό περιβάλλον έχοντας μεγαλώσει με παιχνίδια στον υπολογιστή και εφαρμογές smartphone. Από αυτήν την καθημερινή χρήση διαμόρφωσαν και διαρκώς διαμορφώνουν μια νέα αισθητική σε συνδυασμό με την ευρύτερη καλλιέργειά τους.

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Σχεδίου - Χρώματος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ζητήθηκε από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να δουλέψουν, ατομικά ή ομαδικά, με κοινό θέμα Το Ταξίδι. Για να αποδώσουν τα έργα τους, που παρουσιάζονται στο ΜΙΕΤ, χρησιμοποίησαν ποικιλία λογισμικών και τεχνικών απεικόνισης, από κινητά τηλέφωνα μέχρι εξειδικευμένα εργαλεία ψηφιακής τέχνης.

 

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης εγκαινιάζει την  Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, την έκθεση «Το Ταξίδι»

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, εργαστήρια του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ δούλεψαν πάνω στην κοινή θεματική του ταξιδιού.

11 εικαστικοί και designer
εκθέτουν μαζί με φοιτητές τους

στο Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγίου Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου
την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ

 

«Το Ταξίδι»

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ
Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019
Χώρος: Μέγαρο Εϋνάρδου, Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 12.00 – 18.00
Σάββατο: 11.00 – 17.00

 
 
 

 Περισσότερα

 

Κατηγορία

Εκθέσεις

Τοποθεσία

Σύρος

Χώρος εκδήλωσης

Αθήνα

Ημερομηνία

Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος, 2019 - 20:00 εώς Τετάρτη, 30 Οκτώβριος, 2019 - 21:00

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg