Εκπαιδευτικό υλικό Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών: διαφορετικές χρήσεις, διασταυρούμενες πορείες μάθησης | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Εκπαιδευτικό υλικό Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών: διαφορετικές χρήσεις, διασταυρούμενες πορείες μάθησης

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες:

«Εκπαιδευτικό υλικό Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών: διαφορετικές χρήσεις, διασταυρούμενες πορείες μάθησης»

Ρόδος, Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Ρόδος 20 Σεπτεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, στο κτίριο «Κλεόβουλος» (Λεωφ. Δημοκρατίας 1), το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή με θέμα: «Εκπαιδευτικό υλικό Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών: διαφορετικές χρήσεις, διασταυρούμενες πορείες μάθησης» (περισσότερες λεπτομέρειες για το συνέδριο υπάρχουν στη διεύθυνση http://ltee.aegean.gr/sekpy/2018/index.htm). Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 17:00.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες και προφορικές ανακοινώσεις. Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρον στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Την οργάνωση του συνεδρίου έχουν αναλάβει η Χρυσάνθη Σκουμπουρδή, Καθηγήτρια του  Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. και ο Μιχάλης Σκουμιός, Αν. Καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την ιδέα πραγματοποίησης συνεδρίων με επίκεντρο το εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο να συνυπάρχουν τα ερευνητικά πεδία της Διδακτικής των Μαθηματικών και της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών είχε ο Καθηγητής του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου  Φραγκίσκος Καλαβάσης.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές η Mary Kalantzis, Καθηγήτρια, University of Illinois, Urbana-Champaign, (USA), ο Gabriel Stylianides, Καθηγητής, University of Oxford, (UK), η Βασιλεία Χρηστίδου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Αγγελική Δημητρακοπούλου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Μαθησιακής Τεχνολογίας και Διδακτικής Μηχανικής του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και τελεί υπό την Αιγίδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Χρυσάνθη Σκουμπουρδή, Καθηγήτρια, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μιχάλης Σκουμιός, Αν. Καθηγητής, Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κατηγορία

Συνέδρια

Τοποθεσία

Ρόδος

Χώρος εκδήλωσης

κτίριο «Κλεόβουλος» (Λεωφ. Δημοκρατίας 1), Ρόδος

Ημερομηνία

Παρασκευή, 9 Νοέμβριος, 2018 - 17:00 εώς Κυριακή, 11 Νοέμβριος, 2018 - 20:00

Σχολή / Τμήμα

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg