Η Οικογένεια στο κέντρο των Τοπικών και Παγκόσμιων Κοινωνικών Αλλαγών: Οικονομική, Κοινωνική και Πολιτική Μεταβολή | Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Είστε εδώ

Η Οικογένεια στο κέντρο των Τοπικών και Παγκόσμιων Κοινωνικών Αλλαγών: Οικονομική, Κοινωνική και Πολιτική Μεταβολή

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η Οικογένεια στο Επίκεντρο των Τοπικών και Παγκόσμιων Κοινωνικών Αλλαγών:

Οικονομική, Κοινωνική και Πολιτική Μεταβολή»,

 

Η Διεθνής Κοινωνιολογική Εταιρεία, Επιτροπή Έρευνας για την Οικογένεια, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Rowan University (Glassboro, NJ) και το University of Delaware (Newark, DE) διοργανώνουν Διεθνές διήμερο Συμπόσιο με θέμα «Η Οικογένεια στο επίκεντρο των Τοπικών και Παγκόσμιων Κοινωνικών Αλλαγών: Οικονομική, Κοινωνική και Πολιτική Μεταβολή», στο οποίο συμμετέχουν 20 κορυφαίοι μελετητές του θεσμού της Οικογένειας από όλο τον κόσμο.

Το Συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί 5 - 7 Ιουλίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο, πραγματεύεται το μέλλον των οικογενειών εν μέσω οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών συγκρούσεων. Μεταξύ άλλων θεμάτων, περιλαμβάνονται παρουσιάσεις που αφορούν σε θέματα όπως το φύλο και τις συζυγικές σχέσεις, τις σχέσεις μεταξύ των γενεών, τις σχέσεις πατρότητας, την οικογένεια σε καιρούς οικονομικής αλλαγής, καθώς και τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στις οικογένειες.

 

Την έναρξη του Συμποσίου θα κηρύξει η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη την Παρασκευή 5 Ιουλίου και ώρα 11 π.μ.,  ενώ στους κεντρικούς ομιλητές του διήμερου αυτού συμπεριλαμβάνονται τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής  Καθηγητές Κοινωνιολογίας του Rowan University DeMond Miller and Mark Hutter, η Καθηγήτρια του University of Delaware Professor of Human Development and Family Studies Bahira Trask, ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σωτήρης Χτούρης και η Αναπλ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Ευγενία Αρβανίτη.

 

Το σημαντικό αυτό επιστημονικό Συμπόσιο προσκαλούνται να παρακολουθήσουν ελευθέρα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αιγαίου και της τοπικής κοινωνίας μας που ενδιαφέρονται επιστημονικά για το θέμα της Οικογένειας.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη,

σας προσκαλεί

στην έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα:

«Η Οικογένεια στο κέντρο των Τοπικών και Παγκόσμιων Κοινωνικών Αλλαγών: Οικονομική, Κοινωνική και Πολιτική Μεταβολή»,

την Παρασκευή 05/07/2019 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο κτήριο Κλεόβουλος.

Κατηγορία

Συνέδρια

Τοποθεσία

Ρόδος

Χώρος εκδήλωσης

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ρόδος

Ημερομηνία

Παρασκευή, 5 Ιούλιος, 2019 - 11:00 εώς Κυριακή, 7 Ιούλιος, 2019 - 20:00

Σχετικά αρχεία

Εικόνες

Current Style: Βασικό

espa.jpg