Είστε εδώ

Σχολή Θετικών Επιστημών

Σάμος

H Σχολή Θετικών Επιστημών με έδρα το Καρλόβασι της Σάμου, ιδρύθηκε το 1997 και αρχικά αποτελούνταν από δύο Τμήματα, το Τμήμα Μαθηματικών και το Τμήμα Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (ΜΠΕΣ). Σήμερα η Σχολή περιλαμβάνει τρία Τμήματα κατανεμημένα σε δύο νησιά του Αιγαίου, τα οποία προσφέρουν τέσσερα διαφορετικά πτυχία στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία. Τα Τμήματα της σχολής βρίσκονται στο Καρλόβασι (Σάμος) και στην Ερμούπολη (Σύρος).

Τα Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών προσφέρουν μοντέρνα και πρωτοποριακά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα προσαρμοσμένα στις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Οι υποδομές της Σχολής (εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία) στεγάζονται σε κτήρια με κλασική και παραδοσιακή αρχιτεκτονική καθώς και σε μοντέρνα κτήρια εναρμονισμένα με τη ζωή των πόλεων που την φιλοξενούν. Η Σχολή διαθέτει φοιτητικές κατοικίες στο Καρλόβασι ικανές να φιλοξενήσουν 150 άτομα καθώς και φοιτητικό εστιατόριο. Επίσης, υπάρχει φοιτητικό εστιατόριο στην Ερμούπολη, όπως υπάρχει και μέριμνα για τη στέγαση φοιτητών και φοιτητριών.

Η Σχολή διοργανώνει, σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους, διάφορες εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν φεστιβάλ, βραδιές μουσικής κ.α. Οι επιστημονικές και κοινωνικές δραστηριότητες της Σχολής αποτελούν πια κομμάτι της τοπικής ζωής.

 

Τμήματα

Κοσμήτορας

Πρασίδης Ευστράτιος

Γραμματεία

Βαρσαμή Αγγελική

Τηλέφωνα

+30 2273082018

Fax

+30 2273082009

E-mail

sofsecretariat@samos.aegean.gr

Ιστοσελίδα

Διεύθυνση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, Σχολή Θετικών Επιστημών, Οδός Γοργύρας, Νέο Καρλόβασι, 83200 Σάμος